Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δρομολογείται ο «ψηφιακός συμπαραστάτης» του πολίτη σε 400 ΚΕΠ – Τι είπε ο Γεωργαντάς
[Ελεύθερος Τύπος]: Δρομολογείται ο «ψηφιακός συμπαραστάτης» του πολίτη σε 400 ΚΕΠ – Τι είπε ο Γεωργαντάς

[Ελεύθερος Τύπος]: Δρομολογείται ο «ψηφιακός συμπαραστάτης» του πολίτη σε 400 ΚΕΠ – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Ο «ψηφιακός συμπαραστάτης» του πολίτη για τις δυνατότητες και τη χρήση της ηλεκτρονικής πύλης gov.gr , εντός των ΚΕΠ, δρομολογείται μέσα από σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε σε εκδήλωση – συζήτηση, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 85η ΔΕΘ, ο υφυπουργός, Γιώργος Γιωργαντάς.

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, ύψους 24,8 εκατομμυρίων ευρώ και στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσα από τη σωστή χρήση των υπηρεσιών της πύλης gov.gr.

«Ήδη, 1258 ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται μέσα από το gov.gr» είπε ο κ. Γεωργαντάς και συνέχισε : « Έως τώρα, ενημέρωση για τη χρήση των λειτουργιών του gov.gr παρεχόταν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ή σε προσωπικό υπηρεσιών, τώρα είναι η πρώτη φορά που η ενημέρωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χρήστες της πύλης, ώστε να εκλείπει η ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στα γκισέ του δημοσίου. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ψηφιακός συμπαραστάτης του πολίτη, ο οποίος θα τον καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις λειτουργίες της πύλης, αλλά και να τον εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα, χωρίς αναμονή στα γκισέ» πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που ανακοινώθηκε, ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια – ειδικότερα τα πλέον πολυσύχναστα στα μεγάλα αστικά κέντρα- οι πολίτες θα ενημερώνονται από την νέα υπηρεσία για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες, για τις διαδικασίες, για τον τρόπο χρήσης της πύλης gov.gr και άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!