Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα- «Κάναμε διάλειμμα από την πανδημία»
[Ελεύθερος Τύπος]: Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα- «Κάναμε διάλειμμα από την πανδημία»

[Ελεύθερος Τύπος]: Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα- «Κάναμε διάλειμμα από την πανδημία»

Επιβιώνοντας χάρη σε πορτοκάλια που είχαν συσκευάσει, καρύδες από τη θάλασσα και νερό της βροχής που μάζεψαν, οι δύο άνδρες επέπλευσαν περίπου 400 χιλιόμετρα στη θάλασσα του Σολομώντα πριν διασωθούν.

Δύο άνδρες από τα Νησιά του Σολομώντα, που πέρασαν 29 ημέρες χαμένοι στη θάλασσα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του GPS τους, διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας – 400 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ξεκίνησε το ταξίδι τους.

Οι Livae Nanjikana και Junior Qoloni ξεκίνησαν από το νησί Mono το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου με ένα μικρό, ενιαίο μηχανοκίνητο σκάφος 60 ίππων.

Οι άνδρες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν 200 ​​χιλιόμετρα νότια, με προορισμό την πόλη Noro στο νησί New Georgia, χρησιμοποιώντας τη δυτική ακτή του νησιού Vella Lavella και το νησί Gizo στα αριστερά τους ως οδηγό.

«Έχουμε κάνει το ταξίδι στο παρελθόν. Όλα έπρεπε να είχαν πάει καλά», είπε ο Nanjikana.

Αλλά, ακόμη και για έμπειρους ναυτικούς, όπως ο Nanjikana, η θάλασσα του Σολομώντος είναι διαβόητα τραχιά και απρόβλεπτη.

Μόλις λίγες ώρες μετά την αναχώρησή τους, οι συνάντησαν δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους, που τους δυσκόλευαν να δουν την ακτογραμμή που υποτίθεται ότι ακολουθούσαν.

«Όταν ήρθε ο κακός καιρός, ήταν ήδη κακός, αλλά χειροτέρευε συνέχεια και έγινε τρομακτικό όταν χάλασε το GPS», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!