Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκοπήσεις: Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ανησυχία για την πανδημία
[Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκοπήσεις: Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ανησυχία για την πανδημία

[Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκοπήσεις: Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ανησυχία για την πανδημία

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Προβάδισμα πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτυπώνουν την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την ανησυχία των πολιτών για την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Μega, ως πρώτο πρόβλημα αξιολογείται η πανδημία με 38%, έναντι 20% του προηγούμενου μήνα, ενώ η οικονομία και η ακρίβεια, από την πρώτη θέση στη σχετική κλίμακα, υποχώρησαν στη δεύτερη. Εξι στους δέκα εκτιμούν ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ το 33% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση για τη δημόσια υγεία, από 42% στην προηγούμενη έρευνα. Επίσης το 56% την αξιολογεί αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τη γενική πολιτική αξιολόγηση, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 40% των πολιτών δίνει θετικό πρόσημο στην κυβέρνηση, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 14%. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 30%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ. προσεγγίζει το διψήφιο ποσοστό (9,6%) και ακολουθούν ΚΚΕ 4,9%, Ελλ. Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3,3%. Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 39% ενώ η καταλληλότητα του κ. Τσίπρα υποχώρησε στο 16%, από 19% της προηγούμενης έρευνας, με το 30% να απαντά «κανένας».

Στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 10%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Ελληνες με 1,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!