Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκόπηση Alco: Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι Έλληνες για πρόωρες εκλογές
[Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκόπηση Alco: Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι Έλληνες για πρόωρες εκλογές

[Ελεύθερος Τύπος]: Δημοσκόπηση Alco: Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι Έλληνες για πρόωρες εκλογές

Πρώτη και με διαφορά είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Alco για το OPEN. Συγκεκριμένα η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,7%, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώθηκε η άποψη των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για το αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,1%, η ΧΑ 1,7%, η Πλεύσης Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, άλλο κόμμα 2,6% και αναποφάσιστοι 12,8%.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 57% απάντησε πως θέλει εξάντληση της 4ετίας, έναντι του 28% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Το 15% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε- το 33% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 32% τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 24% τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο 3% οι Καστανίδης και Γερουλάνος, ενώ στο 2% βρίσκεται οΧρηστίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!