Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δημόσια παραδέχτηκε την αποτυχία του πλάνου του για την οικονομία ο Κιμ Γιονγκ Ουν
[Ελεύθερος Τύπος]: Δημόσια παραδέχτηκε την αποτυχία του πλάνου του για την οικονομία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

[Ελεύθερος Τύπος]: Δημόσια παραδέχτηκε την αποτυχία του πλάνου του για την οικονομία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε μια από τις σπάνιες συνεδριάσεις του κόμματός του, ο Βορεοκορεάτης ηγέτης παραδέχθηκε ότι το πλάνο του για την οικονομία απέτυχε «σχεδόν σε όλους τους τομείς».

Στην όγδοη συνάντηση τέτοιου τύπου που πραγματοποίησε ποτέ ο Κιμ, αναγνώρισε ότι το πενταετές του πλάνο για την οικονομία της χώρας ήταν γεμάτο λάθη, τα οποία οφείλει «με θάρρος» να παραδεχθεί.

Αδιαμφισβήτητα, μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Βορείου Κορέας υπήρξε η αποκοπή της από την Κίνα, καθώς το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μειώθηκε κατά 80% από το ξέσπασμα της πανδημίας έως και σήμερα.

Για να προστατεύσει, όπως είπε, τη χώρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκλεισε τα σύνορα της Β. Κορέας ήδη από τον Ιανουάριο, ισχυριζόμενος πως όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα στην περιοχή.

Τα κρούσματα τα οποία έχει αναφέρει η διοίκηση της Βορείου Κορέας έως τώρα στον ΔΟΥ ξεπερνούν τα χίλια, τα οποία ωστόσο επιμένει να χαρακτηρίζει «πιθανές μολύνσεις», μην έχοντας επιβεβαιώσει επίσημα κανένα από αυτά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τους συμπατριώτες του να δουλέψουν από εδώ και στο εξής με γνώμονα την αυτάρκεια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα επαίνεσε τα μέλη του κόμματός του για την καταπολέμηση της απειλής του κορωνοϊού.

Εντός των ημερών, ο Κιμ αναμένεται να χρησιμοποιήσει ξανά το κοινοβούλιο για την εκπόνηση ενός νέου πενταετούς οικονομικού σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!