Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δήλωση rapid test: Ποια η διαδικασία;
[Ελεύθερος Τύπος]: Δήλωση rapid test: Ποια η διαδικασία;

[Ελεύθερος Τύπος]: Δήλωση rapid test: Ποια η διαδικασία;

Απαραίτητη είναι για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος του rapid test μέσω gov.gr. Ωστόσο, ο σύνδεσμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να μεταβούν στην εργασία τους αντιμετωπίζει εδώ και λίγη ώρα προβλήματα.

Από σήμερα και μέχρι 31 Μαρτίου 2022 δεν μπορείτε να μεταβείτε στη δουλειά μόνο με το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test που θα σας παρέχει το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, αλλά πρέπει να δηλωθεί και να εκδώσετε το σχετικό έγγραφο που θα διαθέτει QR code και θα μπορεί να σκαναριστεί.

Μέσω του gov.gr και της εργάνης γίνεται η δήλωση, ύστερα από το αρνητικό αποτέλεσμα από το μικροβιολογικό.

Θα χρειαστείτε κωδικό Taxis και τον ΑΜΚΑ σας.

Αν δεν μπορείτε να «μπείτε» στην πλατφόρμα, θα πρέπει να δώσετε λίγο χρόνο και θα επανέλθει, ούτως ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Η τιμή του rapid test έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί.

Η υποχρέωση για δύο εργαστηριακά test την εβδομάδα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και καθηγητές και εργαζόμενους στα ΑΕΙ και τους φοιτητές, καθώς και για τους εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση και τηλεοπτικές παραγωγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!