Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση Μητσοτάκη η απόφαση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
[Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση Μητσοτάκη η απόφαση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

[Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση Μητσοτάκη η απόφαση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ικανοποιημένος για την αποδοχή της πρότασης για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν, με ενιαίους κανόνες που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Αναφερόμενος στο ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, όπου έχει σπάσει πλέον το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων, επεσήμανε πως η δυναμική που βλέπει και στις νεότερες ηλικίες τον κάνει να πιστεύει ότι «θα φτάσουμε σύντομα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας», ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο συζήτησης για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών.

«Θεωρώ πολύ θετικό ότι περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται και για νεότερες ηλικίες, πράγμα το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να εξετάσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών, τουλάχιστον από το Γυμνάσιο και πάνω, άνω των 12 ετών, που και αυτό νομίζω ότι από τη στιγμή που εγκριθούν τα εμβόλια αυτά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δώσει μία νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στη Σύνοδο εκφράστηκε μία γενική ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα πράγματα στην Ευρώπη, συνολικά, πηγαίνουν καλύτερα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, τονίστηκε όμως η ανάγκη «για συνεχή εγρήγορση, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία».

«Υπάρχει πάντα μία ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αυτές που γνωρίζουμε ή αυτές οι οποίες μπορεί να προκύψουν, αν και η εκτίμηση των επιστημόνων αυτή τη στιγμή είναι ότι οι μεταλλάξεις που γνωρίζουμε καλύπτονται από τα υφιστάμενα εμβόλια», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!