Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Διγαλάκης στον «Ε.Τ.»: Δίνουμε την ευκαιρία στον φοιτητή να αλλάξει αντικείμενο σπουδών
[Ελεύθερος Τύπος]: Διγαλάκης στον «Ε.Τ.»: Δίνουμε την ευκαιρία  στον φοιτητή να αλλάξει αντικείμενο σπουδών

[Ελεύθερος Τύπος]: Διγαλάκης στον «Ε.Τ.»: Δίνουμε την ευκαιρία στον φοιτητή να αλλάξει αντικείμενο σπουδών

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

«Δεύτερη ευκαιρία» για αλλαγή σπουδών προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε φοιτητές που επιθυμούν να αλλάξουν γνωστικό πεδίο, χωρίς να ξαναπεράσουν από τη διαδικασία των Πανελλαδικών.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ένας φοιτητής, που δεν είναι ικανοποιημένος με τη σχολή όπου εισήχθη, μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλο τμήμα, τηρουμένων, βέβαια, των ακαδημαϊκών και αξιοκρατικών κριτηρίων και χωρίς να καταστρατηγείται ο θεσμός των Πανελλαδικών. Επίσης, ο κ. Διγαλάκης αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έρχεται, τον νέο «χάρτη» των μετεγγραφών, τα διπλά πτυχία, αλλά και τα σενάρια για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Εχετε εξαγγείλει την έλευση ενός νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει «κινητικότητα των φοιτητών». Μπορεί να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό;

Η κινητικότητα των φοιτητών θα εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στην κατηγορία των ακαδημαϊκών θεμάτων. Εχουμε στην Ελλάδα το φαινόμενο η διάρκεια σπουδών να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι στο εξωτερικό, τους λεγόμενους «αιώνιους φοιτητές». Οι λόγοι είναι πολλοί. Ενας από αυτούς είναι ότι υπάρχουν φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σχολής όπου εισήχθησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!