Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο διευθυντής του Twitter απαντά στους επικριτές του αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο διευθυντής του Twitter απαντά στους επικριτές του αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο διευθυντής του Twitter απαντά στους επικριτές του αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, τοποθετήθηκε πάνω στο φλέγον ζήτημα του μόνιμου αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα.

Η οριστική κατάργηση του λογαριασμού του Τραμπ στο Twitter προκάλεσε θετικές αντιδράσεις, αλλά και προβληματισμούς από μέλη της κοινωνίας και ηγέτες χωρών που θεώρησαν ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να λογοκρίνουν το τι λέει ο καθένας στο ίντερνετ.

«Δε γιορτάζω ούτε και νιώθω περηφάνια για το γεγονός ότι χρειάστηκε να κατεβάσουμε τη σελίδα του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, ούτε για το πώς φτάσαμε ως εδώ» έγραψε ο Ντόρσεϊ.

«Αφού είχαμε προειδοποιήσει ξεκάθαρα πως θα προβαίναμε σε μια τέτοια κίνηση, πήραμε μια απόφαση βάσει των καλύτερων πληροφοριών που είχαμε σχετικά με πιθανές απειλές για την ασφάλεια εντός και εκτός του Twitter. Ήταν αυτό σωστό;», αναρωτήθηκε, μάλλον ρητορικά, ο διευθυντής.

Παρόλα αυτά, εξέφρασε και ο ίδιος τις ανησυχίες του για το κατά πόσο η αναγκαιότητα τέτοιων κινήσεων μπορεί να περιορίσει την διαδικτυακή ελευθερία.

«Το να πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο «διασπά» τον δημόσιο διάλογο. Αυτές οι ενέργειες μας διχάζουν…και θέτουν ένα προηγούμενο που θεωρώ πως είναι επικίνδυνο», είπε.

Ο Ντόρσεϊ υπερασπίστηκε πάντως το δικαίωμα μιας εταιρείας τεχνολογίας να ρυθμίζει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην σελίδα της, αρνούμενος τις κατηγορίες πως ο έλεγχος του περιεχομένου συνιστά παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας του λόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!