Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ: Τι ισχύει για βενζινάδικα, φαρμακεία και διαδημοτικές μετακινήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ: Τι ισχύει για βενζινάδικα, φαρμακεία και διαδημοτικές μετακινήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ: Τι ισχύει για βενζινάδικα, φαρμακεία και διαδημοτικές μετακινήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων δίνουν κύκλοι της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα κύκλοι της ΓΓΠΠ επισημαίνουν : «Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών γνωρίζουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και πρατήριων καυσίμωνισχύειόπως προβλέπεται από τις ειδικότερες διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και δενεπηρεάζεται από την απαγόρευσηκυκλοφορίας όπως ισχύει ανά περιοχή».

Παράλληλα τονίζουν ότι δεν υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου εντός της ίδιας περιφέρειας.

Τα νέα μέτρα

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 18:00 του Σαββάτου τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρέθηκαν στο «κόκκινο» με την κυβέρνηση, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να αποφασίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ποιες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο Β (κόκκινο) από το πρωί του Σαββάτου, καθώς και τα μέτρα που θα ισχύουν σε ειδικότερες περιπτώσεις, όπου το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και η κατάσταση επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λίστα των επιπλέον μέτρων εντάχθηκαν τόσο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όσο και η Πάτρα, δηλαδή οι τρεις εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!