Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Διαζύγιο από το σπίτι με λίγα… κλικ – Η διαδικασία σε 8 βήματα
[Ελεύθερος Τύπος]: Διαζύγιο από το σπίτι με λίγα… κλικ – Η διαδικασία σε 8 βήματα

[Ελεύθερος Τύπος]: Διαζύγιο από το σπίτι με λίγα… κλικ – Η διαδικασία σε 8 βήματα

Με οκτώ απλά βήματα μέσω του υπολογιστή ένα ζευγάρι θα μπορεί να βάζει τέλος στον γάμο του, εφόσον το διαζύγιο είναι συναινετικό και αυτό θα γίνεται μέσω της πύλης «gov.gr».

Οι σύζυγοι, οι δικηγόροι τους και ο συμβολαιαγράφος 10 ημέρες μετά, με ένα «κλικ» θα υπογράφουν το τέλος του γάμου.

Η καινοτόμα διάταξη για το «αύλο συναινετικό διαζύγιο» αποτελεί νόμο του κράτους, καθώς μεταβίβαση στην ψηφιακή εποχή προβλέπεται ρητά στην πρόσφατη νομοθετική μεταρρύθμιση για το Οικογενειακό Δίκαιο που προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” παρουσιάζει τα 8 βήματα που μεσολαβούν από την απόφαση του ζευγαριού να τραβήξει χωριστούς δρόμους μετά τη λήξη του γάμου του μέχρι και τη σχετική δήλωση στις αρμόδιες αρχές. Για τη μετάβαση των συναινετικών διαζυγίων στην ψηφιακή εποχή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί μια πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη ( gov.gr) μέσω της οποίας θα υλοποιείται η διαδικασία έκδοσης τους.

Τα βήματα

Βήμα 1

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων που εκπροσωπούν το ζευγάρι συνδέεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet εισάγοντας τα παρακάτω στοιχεία: τον αριθμό, τόμο, έτος της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου, τον κωδικό του ληξιαρχείου που το εξέδωσε και το επώνυμο ενός εκ των συζύγων. Εναλλακτικά , είτε τα ΑΦΜ είτε τους ΑΜΚΑ των δύο συζύγων αλλά και τα επώνυμα και τα e-mails των δύο συζύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!