Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Διαβήτης τύπου 2: και στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη»
[Ελεύθερος Τύπος]: Διαβήτης τύπου 2: και στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη»

[Ελεύθερος Τύπος]: Διαβήτης τύπου 2: και στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη»

Διαθέσιμη από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, ρυθμίζει σάκχαρο, βάρος και προσφέρει καρδιοπροστασία

Ευχάριστα νέα για τους Έλληνες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, καθώς από μεθαύριο θα κυκλοφορεί και στη χώρα μας ένα φάρμακο που σίγουρα περιμέναν με ανυπομονησία. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που χορηγείται μία φορά την εβδομάδα, κάτι που εξυπηρετεί τη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική τους αγωγή και – το κυριότερο – κάνει όσα θα μπορούσε να εύχεται κάθε διαβητικός ασθενής: επιτυχή ρύθμιση του γλυκαιμικού προφίλ και καρδιοπροστασία, παράλληλα με απώλεια βάρους!

Πρόκειται για την «εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη», η οποία κυκλοφορεί από την Novo Nordisk, μία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη,.

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη διατίθεται στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς κλινικών δοκιμών παγκοσμίως στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν αρκετά ικανοποιητική βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, ευνοϊκή επίδραση στο σωματικό βάρος, καθώς και καρδιαγγειακό όφελος, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

«Έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιουνίου στην Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk Hellas, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!