Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Διαχείριση του διαβήτη, με… τηλεκοντρόλ!
[Ελεύθερος Τύπος]: Διαχείριση του διαβήτη, με… τηλεκοντρόλ!

[Ελεύθερος Τύπος]: Διαχείριση του διαβήτη, με… τηλεκοντρόλ!

Ερευνητές πέτυχαν, με ηλεκτρομαγνητικά πεδία, να ελέγξουν τον διαβήτη και τα επίπεδα του σακχάρου…

Μπορείτε να φανταστείτε ότι θα χειρίζεστε κάποια μέρα τον διαβήτη σας… με τηλεκοντρόλ; Πριν σπεύσετε να γελάσετε ή να πείτε ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σας βεβαιώνουμε ότι ήδη δοκιμάζεται στα ερευνητικά εργαστήρια και, μάλιστα, με επιτυχία! Για την ώρα, βέβαια, η μέθοδος, η οποία βασίζεται στη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (παρόμοια με αυτά του κοντρόλ της… τηλεόρασης ή του κινητού σας), έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα, αλλά και σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα. Και όπως φάνηκε, η μέθοδος… δουλεύει(!), καθώς τόσο στα πειραματόζωα όσο και στα ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα μειώθηκαν τα επίπεδα του σακχάρου και ομαλοποιήθηκε η απόκριση στην ινσουλίνη!

ON/OFF και… τέρμα οι γλυκαιμικές κρίσεις

Για να το κάνουμε ακόμη πιο απλό, φανταστείτε ότι με έναν πομπό ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ακριβώς κάνετε σήμερα με τις ενέσεις ινσουλίνης ή τα αντιδιαβητικά δισκία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα – όπου και έγιναν τα πειράματα – δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι «…μπορεί να ανακαλύψαμε έναν νέο ασφαλή τρόπο διαχείρισης του διαβήτη, χωρίς την ανάγκη για τρυπήματα. Απ’ ό,τι διαπιστώσαμε, η έκθεση διαβητικών πειραματόζωων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία για λίγες ώρες την ημέρα, ομαλοποιεί δύο σημαντικούς παράγοντες του διαβήτη, κυρίως του τύπου 2».

Τηλεχειρισμός του διαβήτη… ενώ εσείς κοιμάστε

Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism, «…έχουμε ουσιαστικά δημιουργήσει ένα τηλεχειριστήριο για τη διαχείριση του διαβήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!