Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών οι ανατιμήσεις και οι νέοι – Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει
[Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών οι ανατιμήσεις και οι νέοι – Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει

[Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών οι ανατιμήσεις και οι νέοι – Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει

ΔΕΘ: Με το «βλέμμα» στραμμένο στη νέα γενιά θα είναι σε μεγάλο βαθμό το φετινό πακέτο ελαφρύνσεων και παροχών που θα ανακοινώσει αύριο το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα μιας πολιτικής η οποία θα έχει αφενός το βλέμμα στραμμένο στους ευάλωτους πολίτες και τη μεσσία τάξη, αφετέρου θα δίνει έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για το επόμενο διάστημα.

«Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε ακόμη πιο ευχάριστα νέα ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις, στο μέλλον», επισημαίνουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο να ανακοινώσει μεταξύ άλλων:

  • Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το έτος 2022 για τον ιδιωτικό τομέα.
  • Την επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αλλά και μια νέα μείωση της τάξης της 1,1 ποσοστιαίας μονάδας.
  • Παροχή κινήτρων για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών.
  • Επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα 1» κατά 3 μήνες για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό.
  • Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του επόμενου χρόνου και από το 22% στο 20% το έτος 2023.
  • Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Η πολιτική

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται άλλωστε και οι περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας έτσι μία πολιτική που αυξάνει και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, ενώ την ίδια ώρα δημιουργεί συνθήκες για γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι οδηγούν και στη δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας, κυρίως για τους νέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!