Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ 2021: Ματιασμένος ήταν ο λογογράφος του Τσίπρα;
[Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ 2021: Ματιασμένος ήταν ο λογογράφος του Τσίπρα;

[Ελεύθερος Τύπος]: ΔΕΘ 2021: Ματιασμένος ήταν ο λογογράφος του Τσίπρα;

«Φάουλ» με το… «καλησπέρα σας» έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή ομιλία του. Μόλις ανέβηκε στο βήμα έκανε λόγο για «δεύτερη συνεχόμενη Εκθεση σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς τη μαζική συμμετοχή των θεατών, πέρυσι ήταν άδεια».

Μάλλον, ο λογογράφος του ξέχασε ότι η ΔΕΘ του 2020 είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας και στη θέση της είχε πραγματοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο έγινε και φέτος.

Ο ήλιος του Σικελιανού

Με το στίχο του Αγγελου Σικελιανού «Να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Το ποίημα είναι γραμμένο το 1945, τότε που η Ελλάδα έβγαινε από τη δοκιμασία του Πολέμου και της Κατοχής. Αγνωστο παραμένει αν ο λογογράφος ήρθε να παρομοιάσει τη σημερινή με την τότε Ελλάδα ή απλά ήταν μία (κλεμμένη) «έμπνευση» της στιγμής.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

– 62 φορές ανέφερε το όνομα του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας. Οι λέξεις «Κυριάκος Μητσοτάκης» βγήκαν από τα χείλη του συνολικά 62 φορές (!) κατά τη διάρκεια των 42 απαντήσεων που έδωσε. Να σημειωθεί ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί ονομαστικά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μόλις εννέα φορές στις 40 απαντήσεις που έδωσε.

– 3,5 ώρες διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε συνολικά 42 ερωτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!