Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το δέρμα, «καθρέφτης» του Διαβήτη μας
[Ελεύθερος Τύπος]: Το δέρμα, «καθρέφτης» του Διαβήτη μας

[Ελεύθερος Τύπος]: Το δέρμα, «καθρέφτης» του Διαβήτη μας

Ποιες δερματικές παθήσεις μας προειδοποιούν ότι το σάκχαρο -άρα και ο Διαβήτης – έχουν… ξεφύγει

Οι δερματικές παθήσεις που προκαλούνται εξαιτίας του διαβήτη, είτε πρόκειται για τύπου 1 είτε για τύπου 2, δεν είναι απλώς συχνές, είναι και… χρήσιμες. Κι αυτό διότι μας προειδοποιούν ότι τα επίπεδα του σακχάρου έχουν «ξεφύγει» επικίνδυνα. Στον γενικό πληθυσμό υπολογίζεται ότι το ποσοστό όσων παρουσιάζουν είτε αλλεργικές αντιδράσεις είτε προβλήματα στο δέρμα, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αγγίζει το 80%, με τις κλινικές εκδηλώσεις να κυμαίνονται από έναν απλό κνησμό έως πολύ σοβαρές λοιμώξεις. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές αποτελούν την πρώτη ένδειξη ότι τα επίπεδα της ινσουλίνης δεν είναι φυσιολογικά για μεγάλο χρονικό διάστημα…

Το δέρμα μας προειδοποιεί. Βασική ένδειξη, η ξηρότητα

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι το κλειδί αφενός μεν για τη γρήγορη αντιμετώπισή τους και αφετέρου για τον εντοπισμό ή τον έλεγχο του διαβήτη και την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών.

Η ξηρότητα του δέρματος, λ.χ. είναι ένα συχνό πρόβλημα στους διαβητικούς ανθρώπους. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και η προσπάθεια του οργανισμού να τα μειώσει, μέσω της διούρησης από υγρά που αφαιρεί από τα κύτταρα, είναι μία από τις αιτίες της. Μια άλλη αιτία ξηρότητας του δέρματος στους διαβητικούς είναι η διαβητική νευροπάθεια… Ο διαβήτης προκαλεί σε ορισμένους βλάβη στα νεύρα, κυρίως του ποδιού, με αποτέλεσμα να μη μεταδίδεται το μήνυμα για εφίδρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!