Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

Με προσοχή παρατηρεί η ελληνική πλευρά, τις τουρκικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή και την προσπάθεια της Τουρκίας με τη χρήση οικονομικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μέσων, να προσεταιρισθεί χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα τον μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το Βελιγράδι.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι έχει την πρόθεση να μεταβεί στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα θα είναι κατάλληλο, ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε προκλητικές ενέργειες που θα εμποδίσουν αυτή την επίσκεψη.

«Τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από τέτοιες ενέργειες», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι πληθυσμοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες είναι πάντα γέφυρες συνεργασίας. Γέφυρες συνεργασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια, για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προώθηση των ανθρωπίνων αξιών. Και όχι βέβαια για την προώθηση οποιουδήποτε είδους εξτρεμισμού, φανατισμού ή μισαλλοδοξίας», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα καταθέσει αναλυτική αναφορά η Ελλάδα για τα περιστατικά που συνέβησαν την Παρασκευή στο Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις.

Οι τουρκικές προκλήσεις με την εργαλειοποίηση του προσφυγικού φαίνεται πως παραμένει στα μέτρα πίεσης που ασκεί η Τουρκία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με την ελληνική πλευρά να μη μένει αμέτοχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!