Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τα εθνικά θέματα – Τι είπε μετά το τέλος των συναντήσεων
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τα εθνικά θέματα – Τι είπε μετά το τέλος των συναντήσεων

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τα εθνικά θέματα – Τι είπε μετά το τέλος των συναντήσεων

Για την πορεία των εθνικών θεμάτων ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Νίκος Δένδιας.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα εκ νέου την ευκαιρία να συζητήσω με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με την εξαίρεση της Νέας Δημοκρατίας -η σχετική συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα- για τις πρόσφατες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η προηγούμενη ενημέρωση είχε λάβει χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά πολλά συνέβησαν έκτοτε. Για αυτό έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω ξανά τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αναφέρθηκα, καταρχήν, στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μια συμφωνία, η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες και αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών, φιλικών χωρών στον 21ο αιώνα: μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία.

Τέλος, ενημέρωσα τους συνομιλητές μου για την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, του κ. S. Lavrov, την περασμένη Δευτέρα. Κατά την επίσκεψη αυτή τονίσθηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία. Συγκρατώ, όμως, ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβη και σε μία εξαιρετικής σημασίας δήλωση για το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα -όπως ορίζεται σαφώς από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας- στα 12 ν.μ., γενικά, αλλά και ειδικά στο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!