Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Άγγελου βρέθηκε σε άγαλμα από κερί
[Ελεύθερος Τύπος]: Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Άγγελου βρέθηκε σε άγαλμα από κερί

[Ελεύθερος Τύπος]: Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Άγγελου βρέθηκε σε άγαλμα από κερί

Ένα μικρό άγαλμα από κερί φαίνεται πως μας φέρνει πιο κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της Αναγέννησης, τον Μιχαήλ Άγγελο, ο οποίος φαίνεται πως άφησε το δακτυλικό του αποτύπωμα στο γλυπτό.

Το κερένιο άγαλμα φυλάσσεται στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου και είναι σίγουρο πως πρόκειται για δουλειά του Μιχαήλ Άγγελου. Το γλυπτό έχει ύψος μόλις 17 εκατοστών και αναπαριστά έναν νεαρό άνδρα, με το αριστερό του χέρι τοποθετημένο μπροστά από το πρόσωπό του. Εξετάζοντάς το προσεκτικά, οι ειδικοί του Μουσείου διαπίστωσαν πως το κοκκινωπό αγαλματίδιο έφερε το αποτύπωμα ενός αντίχειρα, κατά πάσα πιθανότητα αυτού του δημιουργού του.

Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κατασκευάσει το άγαλμα ως «μοντέλο» για ένα μεγαλύτερο έργο από μάρμαρο, που θα κοσμούσε τον τάφο του Πάπα Ιουλίου του Δεύτερου. Το άγαλμα θα έφερε τον τίτλο «Νεαρός Σκλάβος» και συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα 40 γλυπτά που επρόκειτο να κοσμήσουν τον τάφο του εκλιπόντος Πάπα.

Τελικά, o αριθμός των γλυπτών που κατέληξαν να περιστοιχίζουν τον τάφο μειώθηκε κατά πολύ. Το έργο του Μιχαήλ Άγγελου δεν υπήρξε ένα από αυτά που συνόδευσαν τον Ποντίφικα στην τελευταία του κατοικία. Το κέρινο αγαλματίδιο που φυλάσσεται στο μουσείο του Λονδίνου φαίνεται πως δημιουργήθηκε ανάμεσα στο 1516 και το 1519, περίπου μια δεκαετία μετά την πρώτη ανάθεση δημιουργίας γλυπτών για τον τάφο του Ιουλίου ΙΙ σε διάφορους καλλιτέχνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!