Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χρηματιστήριο: Τα κέρδη-ρεκόρ λύνουν τα χέρια στην Εθνική Τράπεζα
[Ελεύθερος Τύπος]: Χρηματιστήριο: Τα κέρδη-ρεκόρ λύνουν τα χέρια στην Εθνική Τράπεζα

[Ελεύθερος Τύπος]: Χρηματιστήριο: Τα κέρδη-ρεκόρ λύνουν τα χέρια στην Εθνική Τράπεζα

Θ.Σ.

Την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία εξέφρασε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2020.

Οπως είπε, «το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία, η οποία απέφυγε τα χειρότερα εν μέσω πανδημίας, λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής στήριξης. Υπάρχει “φως στην άκρη του τούνελ” και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό».

Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη φέτος θα κινηθεί στο 5%, με στήριξη από τον τουρισμό αλλά και την κατανάλωση. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, «αναμένεται μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για δάνεια, κυρίως από επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εκτιμώμενης ανάκαμψης της οικονομίας. Το 2020 ήταν έτος προκλήσεων και ευκαιριών.

Η τράπεζα στηρίζει τους πελάτες της, έχοντας θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Επιτυγχάνεται η μετακίνηση της πελατειακής βάσης, στα ψηφιακά κανάλια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εντυπωσιακός.

Κοιτώντας μπροστά στο 2021, οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν και εμείς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το επιτυχημένο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας, το οποίο διανύει ήδη το τρίτο έτος του, προκειμένου να περιορίσουμε τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σε μεσαία μονοψήφια επίπεδα το 2022.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εστιάσουμε στην ανάπτυξη των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων μας, αλλά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από την κρίση», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!