Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χειρουργική σπονδυλικής στήλης. Το ρομπότ… ο βοηθός μου
[Ελεύθερος Τύπος]: Χειρουργική σπονδυλικής στήλης. Το ρομπότ… ο βοηθός μου

[Ελεύθερος Τύπος]: Χειρουργική σπονδυλικής στήλης. Το ρομπότ… ο βοηθός μου

Πώς η ρομποτική τεχνολογία κάνει ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο το έργο του ιατρού που ασχολείται με τη χειρουργική σπονδυλικής στήλης

Η χειρουργική της σπονδυλικής στήλης με τη βοήθεια της ρομποτικής πλοήγησης είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία η εφαρμογή της οποίας διευρύνεται συνεχώς. Στο άρθρο που ακολουθεί δίνονται κάποιες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο του ρομπότ στο χειρουργείο και παρατίθενται οι λόγοι που η δημοτικότητα της ρομποτικής τεχνολογίας αυξάνεται ραγδαία τόσο ανάμεσα στους χειρουργούς όσο και στους ίδιους τους ασθενείς παγκοσμίως.

Γράφει ο Μάριος Λυκίσσας,
Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης
Διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης, Θεραπευτήριο Metropolitan

Τι είναι η ρομποτική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και ποια τα οφέλη της για τους ασθενείς;

Το ρομπότ στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει τον χειρουργό να διαμορφώσει ένα σχέδιο πριν το χειρουργείο σε ένα εικονικό περιβάλλον βασισμένο στην ανατομία, στην ποιότητα των οστών και στην επιθυμητή διόρθωση της σπονδυλικής στήλης. Το σχέδιο του χειρουργού στηρίζεται σε μια αξονική τομογραφία που γίνεται πριν ή κατά το χειρουργείο και φορτώνεται στον υπολογιστή του ρομπότ. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το ρομπότ διευκολύνει το σχέδιο επισημαίνοντας το σημείο εισαγωγής των εμφυτευμάτων. Την επέμβαση την εκτελεί ο χειρουργός με το ρομπότ σε ρόλο βοηθού.

Η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας επηρεάζει τη διάρκεια του χειρουργείου;

Η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης σαφώς και μειώνει τη διάρκεια του χειρουργείου, αλλά προσοχή: σε «συνεργασία» πάντα με τον χειρουργό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!