Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στην Κούβα: Δεκάδες συλλήψεις μετά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στην Κούβα: Δεκάδες συλλήψεις μετά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στην Κούβα: Δεκάδες συλλήψεις μετά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Κούβα: Τουλάχιστον 100 διαδηλωτές, ακτιβιστές και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί σε όλη την Κούβα από την Κυριακή, σύμφωνα με την εξόριστη οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων Cubalex, ενώ η Αβάνα επιρρίπτει την ευθύνη για τις πρωτοφανείς διαμαρτυρίες που ξέσπασαν το σαββατοκύριακο στη χώρα στην πολιτική «οικονομικής ασφυξίας» που ακολουθούν οι ΗΠΑ.

Κάποιοι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις, ενώ άλλοι όταν προσπάθησαν να φύγουν από τα σπίτια τους, διευκρίνισε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Στους δρόμους της Αβάνας είχε επανέλθει η ηρεμία χθες, Δευτέρα, αν και υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και το Καπιτώλιο, όπου περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη ημέρα, είχε αποκλειστεί. Συχνές ήταν οι διακοπές της σύνδεσης στο διαδίκτυο από τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο που έχουν στη διάθεσή τους οι Κουβανοί.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι ανησυχεί σχετικά με αναφορές που έλαβε για «διακοπές στο ίντερνετ, αυθαίρετες συλλήψεις, υπερβολική χρήση βίας – συμπεριλαμβανομένων πυρών της αστυνομίας σε διαδηλωτές». Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες για χρήση όπλων.

Η εταιρεία παρατήρησης του διαδικτύου Kentik ανακοίνωσε ότι κατέγραψε μια διακοπή της σύνδεσης στο ίντερνετ περίπου 30 λεπτών σε όλη τη χώρα την Κυριακή γύρω στις 16:00 τοπική ώρα, της οποίας ακολούθησαν για ορισμένες ώρες κάποιες επαναλαμβανόμενες διακοπές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!