Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στη Γαλλία: Νέκρωσαν όλα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Πέθανε άνδρας που δεν μπόρεσε να καλέσει ασθενοφόρο
[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στη Γαλλία: Νέκρωσαν όλα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Πέθανε άνδρας που δεν μπόρεσε να καλέσει ασθενοφόρο

[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στη Γαλλία: Νέκρωσαν όλα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Πέθανε άνδρας που δεν μπόρεσε να καλέσει ασθενοφόρο

Χάος επικράτησε χθες βράδυ στη Γαλλία, όταν κατέστη αδύνατο για όλους τους πολίτες το να καλέσουν οποιονδήποτε αριθμό εκτάκτου ανάγκης από το σταθερό τους τηλέφωνο.

Τα νούμερα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του αντίστοιχου ΕΚΑΒ έπαψαν να είναι διαθέσιμα για πολλές ώρες, εξαιτίας ενός τεχνικού λάθους που συνέβη κατά τη διάρκεια συντήρησης στους σέρβερ της παρόχου εταιρείας «Orange».

Η κατάσταση αυτή επέφερε έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, να ανακοινώνει την διεξαγωγή έρευνας γύρω από τα ακριβή αίτια της δυσλειτουργίας, με τον σκοπό «να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο».

Τις ώρες που σημειώθηκε το συμβάν, ο Καστέξ βρισκόταν σε επίσκεψη στην Τυνησία. Μαζί του βρίσκονταν, επίσης, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανίν, καθώς και ο Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σεντρίκ Ο. Οι δύο αξιωματούχοι διέκοψαν το ταξίδι τους για να επιστρέψουν εκτάκτως στη Γαλλία, λόγω των εξελίξεων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Νταρμανίν, ένας άνθρωπος από τη Βρετάνη που υπέφερε από καρδιακό επεισόδιο, κατέληξε ακριβώς επειδή δεν μπόρεσε να καλέσει εγκαίρως ασθενοφόρο. Παρόμοια φαίνεται να ήταν η εξέλιξη δύο ακόμη περιστατικών, που αφορούσαν ασθενείς, ενώ, πέραν του ότι τα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν, πολλοί πολίτες κατηγόρησαν την πάροχο για την μη έγκαιρη ανταπόκριση από μεριάς της.

Μετά από μερικές ώρες απόλυτου χάους, η Orange κατάφερε να δημιουργήσει προσωρινούς, εναλλακτικούς αριθμούς για τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, ενώ ενθάρρυνε σε ανακοίνωσή της το κοινό να καλεί τις υπηρεσίες μόνο από κινητό τηλέφωνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!