Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων
[Ελεύθερος Τύπος]: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων

[Ελεύθερος Τύπος]: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων

Γωγώ Κατσέλη

Ανάσα ρευστότητας αναμένεται να δώσουν στον αγροτικό τομέα οι πρώτες συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ δύο συνεταιριστικών τραπεζών και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για την παροχή χαμηλότοκων δανείων με μακρά διάρκεια αποπληρωμής και μειωμένες απαιτήσεις για εξασφαλίσεις, έναν περίπου χρόνο μετά τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υπογράψει συμφωνία με το ΕΤαΕ για τη δημιουργία χρηματοδοτικού εργαλείου με κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δεσμευθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) ως παροχή εγγυήσεων για κάλυψη νέων δανείων από 10.000 ευρώ και πάνω. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει τότε ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν στην αγορά μέσω της μόχλευσης εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ με περαιτέρω χρηματοδοτήσεις ή σε συνδυασμό με άλλα μέτρα του ΠΑΑ μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τα 700 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι των δανείων θα είναι όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, από την παραγωγή μέχρι τη διανομή και, συγκεκριμένα, παραγωγοί και αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι θα χορηγούνται από τις τράπεζες, θα πρέπει να πληρούνται κάποια τραπεζικά κριτήρια, οπότε οι αγρότες με «κόκκινα» δάνεια δεν θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!