Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: Το πλέγμα μέτρων για την καταπολέμηση  του ντόπινγκ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: Το πλέγμα μέτρων για την καταπολέμηση  του ντόπινγκ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: Το πλέγμα μέτρων για την καταπολέμηση  του ντόπινγκ

Στις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα ζητήματα καταπολέμησης του ντόπινγκ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Ο κ. Αυγενάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2019 στον τομέα αυτό, κάνοντας λόγο για «δύο βαθύτατα προβληματικούς φορείς, το ΕΣΚΑΝ και το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ».

Τόνισε επίσης ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) είχε στείλει σαφή προειδοποιητικά μηνύματα προς την τότε κυβέρνηση, από το 2018 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2019.

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού την αφαίρεση της διαπίστευσης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, κατηγορώντας για αδράνεια τον προκάτοχό του, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Είμαστε στη διαδικασία ανάκτησης της διαπίστευσης» πρόσθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των αρμόδιων αρχών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) στον ανεξάρτητο Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), παραθέτοντας στοιχεία για τη στελέχωση και τη λειτουργία του, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Υπενθύμισε, μάλιστα, τα εύσημα για την πρόοδο της Ελλάδας που έδωσε ο πρόεδρος του WADA, Βίτολντ Μπάνκα, κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, στις 22 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!