Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: «Η επανάσταση του αυτονόητου»- Στην Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: «Η επανάσταση του αυτονόητου»- Στην Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυγενάκης: «Η επανάσταση του αυτονόητου»- Στην Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

«Η αθλητική μεταρρύθμιση είναι η επανάσταση του αυτονόητου». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρουσίαση του αθλητικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Αποτελεί αναγκαιότητα, είναι τομή για τον αθλητισμό και το αγκάλιασε η βάση της αθλητικής ιεραρχίας, οι ίδιοι οι αθλητές. Αρκετά παιχνίδια έχουν παίξει κάποιοι στις πλάτες αθλητών, γονέων και σωματείων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, που χαρακτήρισε την ανανέωση και το νοικοκύρεμα ως απολύτως αναγκαία στοιχεία, «…για να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η οικονομική κρίση χτύπησε βάναυσα τον αθλητισμό, και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να αδικήσω τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Στον αντίποδα όμως, η αρτηριοσκλήρωση των μηχανισμών τους, η έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικότητας στο εσωτερικό τους και μια σειρά άλλων παθογενειών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν θέλω να είμαι άδικος και αφοριστικός, αλλά θεωρώ πως η διοικητική ανανέωση, ο εκδημοκρατισμός και το νοικοκύρεμα των αθλητικών οργανισμών είναι απολύτως αναγκαία. Θεωρούμε πως η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται και πως όλοι μαζί πλέον, την επόμενη ημέρα, με την εμπειρία των παλαιοτέρων και τη φρεσκάδα των νέων, να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος, όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Προχωράμε βάσει σχεδίου, με απόλυτη συνέπεια. Απώτερος στόχος είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια υγιών δυνάμεων, να εξυγιάνουμε το αθλητικό οικοσύστημα, να αναδειχθούν οι θετικές και αναπτυξιακές δυνάμεις, να δώσουμε καθαρό, φρέσκο οξυγόνο στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, στους αθλητές και στις αθλήτριες, τη δύναμη να πάνε μπροστά και μαζί τους να συμπαρασύρουν κι άλλο νέο κόσμο».

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στη θετική αποδοχή που είχε το σχέδιο νόμου από τη βάση του αθλητισμού, αλλά και στο γεγονός ότι, πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, προηγήθηκε εξαντλητική διαβούλεση, με πάνω από 700 σχόλια στο opengov και περίπου 1.500 προτάσεις και υπομνήματα που κατατέθηκαν στο Υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!