Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αττική – Θεσσαλονίκη: Κλειστά μαγαζιά το ΣΚ, μόνο click-away τις υπόλοιπες ημέρες, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6
[Ελεύθερος Τύπος]: Αττική – Θεσσαλονίκη: Κλειστά μαγαζιά το ΣΚ, μόνο click-away τις υπόλοιπες ημέρες, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6

[Ελεύθερος Τύπος]: Αττική – Θεσσαλονίκη: Κλειστά μαγαζιά το ΣΚ, μόνο click-away τις υπόλοιπες ημέρες, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6

Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

Επί εννέα ώρες, από τις 10 πρωί, τα μέλη Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, συνεδρίαζαν για τις νέες παρεμβάσεις που απαιτούνται στην προσπάθεια αναχαίτισης του τρίτου κύματος στην Ελλάδα.
Στη … μαραθώνια και ενδεχομένως την πιο κρίσιμη έως τώρα σύσκεψη εξετάστηκαν αναλυτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα για το σύνολο της χώρας αλλά και για κάθε μία περιοχή ξεχωριστά, με τους ειδικούς να αναζητούν τη “χρυσή τομή” στην ανάγκη ανάσχεσης της διασποράς της Covid-19 αλλά και της κόπωσης των ειδικών.

Η συνεδρίαση “κόλλησε” στην περίπτωση της Αττικής, με τις διχογνωμίες να είναι έντονες. Μάλιστα, οι επιστήμονες έφτασαν στο σημείο να προτίθενται ακόμη και να διακόψουν και να επανεξετάσουν τα δεδομένα σε δεύτερο χρόνο. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες ζητήθηκε από την κυβέρνηση να καταλήξουν σε μία εισήγηση, αποφασίζοντας μάλιστα να μετατεθεί χρονικά η ενημέρωση των 6 έως ότου ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Η Επιτροπή έθεσε στο “μικροσκόπιό” της πρώτα την υπόλοιπη Ελλάδα, πριν φτάσει στη συζήτηση του “αγκαθιού” Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ετσι, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να εισηγείται καθολικό “lockdown” σε τρεις περιοχές, και ειδικότερα στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Η περίπτωση της Αττικής είναι αυτή που απασχόλησε έντονα τους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους, με μερίδα ειδικών να εισηγείται το πλήρες κλείσιμο τόσο του λιανεμπορίου όσο και των σχολείων προκειμένου να προληφθεί η διαφαινόμενη μεγάλη έξαρση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!