Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αθωώθηκαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια
[Ελεύθερος Τύπος]: Αθωώθηκαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

[Ελεύθερος Τύπος]: Αθωώθηκαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) τα δύο μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» που δικάστηκαν ως υπαίτιοι για τη δολοφονία του Αιγύπτιου Mohamed Ahmed ή «Χαμπίμπι», γνωστού στην περιοχή ως διακινητής ναρκωτικών, το πρωί της 7ης Ιουνίου 2016, στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο, με επίσης απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως τα δύο μέλη της ομάδας είναι αθώα από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που βάρυνε το ένα και της ηθικής αυτουργίας που είχε αποδοθεί στο έτερο, με δίωξη η οποία είχε ασκηθεί βάσει στοιχείων που είχε προσκομίσει η αστυνομία στην Εισαγγελία τέσσερα χρόνια μετά το έγκλημα.

Στην πρότασή της προς το δικαστήριο, η εισαγγελέας έδρας αναφέρθηκε εκτενώς στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ανδρών, τονίζοντας πως ειδικά μία μαρτυρία γυναίκας ήταν αυτή που καθόρισε την παραπομπή των κατηγορουμένων. Ωστόσο, όπως σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός, αυτή η μάρτυρας ανέτρεψε όλους τους αρχικούς ισχυρισμούς της όταν κατέθεσε στο δικαστήριο. «Δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας», επεσήμανε η εισαγγελέας υπογραμμίζοντας πως εάν δεν υπήρχε η εν λόγω μαρτυρία, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο». Η εισαγγελέας είπε για τη συγκεκριμένη γυναίκα «δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, γύρω από τη δράση των δύο κατηγορουμένων υπήρχε «έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα», η οποία στάθηκε η αιτία να στοχοποιηθούν, καθώς θεωρούν ότι «έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή των Εξαρχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!