Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άρθρο – «φωτιά» του Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια και η Ε.Ε. κάνει τα στραβά μάτια
[Ελεύθερος Τύπος]: Άρθρο – «φωτιά» του Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια και η Ε.Ε. κάνει τα στραβά μάτια

[Ελεύθερος Τύπος]: Άρθρο – «φωτιά» του Politico: Η Γερμανία παραβίασε την αλληλεγγύη για τα εμβόλια και η Ε.Ε. κάνει τα στραβά μάτια

Κορωνοϊός: Το σχέδιο εμβολιασμού έχει αναχθεί σε ένα τεράστιο ζήτημα στη Γερμανία, καθώς μέσω αυτού θα επιδιωχθεί και η επιτυχία της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελαρίου, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε άρθρο του το περιοδικό Politico.

Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος τίθενται τόσο η επιλογή της Γερμανίας να λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech (30 εκατ. επιπλέον δόσεις, εκτός του πλαισίου της συμφωνίας της ΕΕ), αλλά και η στάση της Κομισιόν.

Όπως σημειώνει το Politico, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, Hanno Kautz, επιβεβαίωσε ότι «θα λάβουμε περίπου 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου από την BioNTech, λόγω των ευρωπαϊκών συμβολαίων και 30 εκατ. δόσεις από διμερείς συμφωνίες. Συνολικά, δηλαδή, 90 εκατ. δόσεις τον χρόνο. Αυτό είναι κάτι που καταφέραμε ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

Η Γερμανία εξασφάλισε 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου τον Σεπτέμβριο, παραβιάζοντας τη στρατηγική του εμβολιασμού της ΕΕ που απαγορεύει στις χώρες να διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις, τονίζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, δύο ώρες πριν από τις ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε δηλωσει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να προβαίνουν σε ανεξάρτητες συμφωνίες, συμπληρώνοντας πως έχουμε συμφωνήσει όλοι και έχουμε δεσμευτεί νομικά ότι δεν θα υπάρξουν παράλληλες διαπραγματεύσεις, ούτε παράλληλες συμφωνίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!