Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Μέσα Ιουνίου «ξεκλειδώνουν» μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας – Από τι θα απαλλαχθούν οι εμβολιασμένοι – Τι συζητείται σήμερα στην Επιτροπή
[Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Μέσα Ιουνίου «ξεκλειδώνουν» μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας – Από τι θα απαλλαχθούν οι εμβολιασμένοι – Τι συζητείται σήμερα στην Επιτροπή

[Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Μέσα Ιουνίου «ξεκλειδώνουν» μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας – Από τι θα απαλλαχθούν οι εμβολιασμένοι – Τι συζητείται σήμερα στην Επιτροπή

Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

Προς τα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό ορόσημο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αφορούν στη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Και για τα δύο επικρατεί ακόμη επιφυλακτικότητα από την πλευρά των ειδικών και περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεικτών. Πρόκειται όμως για ζητήματα που κατά πάσα πιθανότητα είναι στη σημερινή “ατζέντα” της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η μουσική όσο και η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας έχουν συζητηθεί από τους επιστήμονες και δεν αποκλείεται το “πράσινο φως” να το δώσουν στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής ώστε να έχουν διασφαλίσει από ακόμη περισσότερα στοιχεία ότι το τρίτο κύμα στεγανοποιείται.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την απαγόρευση κυκλοφορίας είπε χαρακτηριστικά “θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου”. Παρόμοια είναι η τάση και για τη μουσική στην εστίαση, ένα θέμα για το οποίο οι επιχειρηματίες αντιδρούν έντονα, ωστόσο θεωρείται υψηλού ρίσκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για το θέμα της μουσικής την περασμένη Παρασκευή. “Ό,τι υπάρχει σε υψηλό ρίσκο θα παραμένει σε στασιμότητα μέχρι επιτέλους οι διασωληνωμένοι να πέσουν, οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά μας να πέσουν και τα κρούσματα να μειωθούν”, τόνισε και πρόσθεσε: “Υπάρχουν νόμοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!