Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Αλλάζει ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε λιανεμπόριο και εκκλησίες – Τι θα γίνει με λαϊκές και γυμναστήρια
[Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Αλλάζει ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε λιανεμπόριο και εκκλησίες – Τι θα γίνει με λαϊκές και γυμναστήρια

[Ελεύθερος Τύπος]: Άρση lockdown: Αλλάζει ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε λιανεμπόριο και εκκλησίες – Τι θα γίνει με λαϊκές και γυμναστήρια

Αλλάζει ο μέγιστος αριθμό ατόμων μέσα στα καταστήματα λιανεμπορίου και πλέον η αναλογία γίνεται 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

Από 15 Ιουνίου σταματά ο περιορισμό του 50% στις λαϊκές αγορές ενώ στις εκκλησίες θα επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Από εκεί και πέρα, τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρωτοκολλά που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια είναι 1 self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας.

Επίσης, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Στο μεταξύ, αυξάνεται διαρκώς η κυκλοφορία των δύο μεταλλαγμένων στελεχών, της «βρετανικής» και «νιγηριανής» στην Ελλάδα … πιέζοντας για ταχεία «δράση» του εμβολιαστικού προγράμματος ώστε να καλυφθεί με τα εμβόλια μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Η “νιγηριανή” μετάλλαξη Β.1.1.318 καλύπτει πλέον το 9,16% του συνόλου των ελεγχθέντων για μεταλλάξεις δειγμάτων, ενώ πριν δύο εβδομάδες κάλυπτε το 7,02%. Αντίστοιχα αυξημένη, βέβαια, είναι και η “βρετανική” που πλέον καλύπτει το 68,82% του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί για μεταλλάξεις (66,91% πριν από δύο εβδομάδες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!