Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής του Ειρηναίου – Ποιοι οι επικρατέστεροι γα τον θρόνο
[Ελεύθερος Τύπος]: Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής του Ειρηναίου – Ποιοι οι επικρατέστεροι γα τον θρόνο

[Ελεύθερος Τύπος]: Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής του Ειρηναίου – Ποιοι οι επικρατέστεροι γα τον θρόνο

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την απαλλαγή από τα καθήκοντα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, αποφάσισε χθες η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, λόγω των χρόνιων και «μη αναστρέψιμων προβλημάτων υγείας» που αντιμετωπίζει, ανοίγοντας έτσι (και) επίσημα το δρόμο της διαδοχής του.

Πρόκειται για «μια δύσκολη» απόφαση, όπως τη χαρακτήρισαν οι συνοδικοί ιεράρχες, που ελήφθη μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, με το ενδιαφέρον τώρα να στρέφεται στην επόμενη ημέρα και στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή νέου προκαθημένου.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάνθηκε μετά το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής γιατρών, που είχε ορίσει με την έγκριση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, τον περασμένο Οκτώβριο, το οποίο επικυρώνει τη βεβαρημένη υγεία τού 88χρονου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των καθηκόντων του.

«Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών ένορκες πιστοποιήσεις των τριών ιατρών – καθηγητών πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφαίνεται περί της απαλλαγής του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, από τα καθήκοντά του και αποστέλλει την απόφασή της, προς έγκριση ή μη, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Εκκλησία Κρήτης, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του σεβασμιοτάτου προέδρου της κ. Ειρηναίου, έλαβε ομόφωνα τη δύσκολη αυτή απόφαση», αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν.

Αυτό που μένει πλέον είναι να συνεδριάσει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να εγκρίνει ή όχι την απόφαση της Εκκλησίας της Κρήτης (ημιαυτόνομη με κανονική εξάρτηση από το Φανάρι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!