Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αραβικό σόι πίσω από τη μεγάλη ληστεία με διαμάντια στη Δρέσδη;
[Ελεύθερος Τύπος]: Αραβικό σόι πίσω από τη μεγάλη ληστεία με διαμάντια στη Δρέσδη;

[Ελεύθερος Τύπος]: Αραβικό σόι πίσω από τη μεγάλη ληστεία με διαμάντια στη Δρέσδη;

Ένα χρόνο μετά την κλοπή πολύτιμων καλλιτεχνικών θησαυρών από τον Πράσινο Θόλο της Δρέσδης, η γερμανική αστυνομία προχωρεί σε συλλήψεις. Οι υποψίες στρέφονται σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ήταν μία εξαιρετικά οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας, που σχεδιαζόταν επί μήνες. Συμμετείχαν 1.640 πάνοπλοι αστυνομικοί από οκτώ κρατίδια της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και στελέχη των επίλεκτων αντιτρομοκρατικών μονάδων SEK και GSG-9. Συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους προς τους στόχους της έρευνάς τους για να μην κινήσουν υποψίες και στις έξι το πρωί της Τρίτης χτύπησαν συντονισμένα σε δεκαοκτώ διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας: ιδιωτικές κατοικίες, γκαράζ, αυτοκίνητα. Οι έρευνες εστίασαν ιδιαίτερα στη πολυεθνική συνοικία Νόικελν του Βερολίνου.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ενώ συγκεντρώθηκε αποδεικτικό υλικό που ίσως βοηθήσει περαιτέρω στις έρευνες για τη μεγάλη ληστεία της Δρέσδης, τον Νοέμβριο του 2019. Άγνωστοι είχαν εισβάλει στον Πράσινο Θόλο, ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμοπου είχε ιδρύσει τον 18ο αιώνα ο ηγεμόνας της Σαξονίας Αύγουστος ο Ισχυρός και έκλεψαν αμύθητους θησαυρούς, μεταξύ των οποίων σπάνια κοσμήματα με πολύτιμους λίθους. Οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται προς τα αραβικά σόγια που όλο και περισσότερο απασχολούν τις αρχές με την παραβατική τους συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα προς την πολυπληθή οικογένεια Ρέμο. Μέλη της είχαν συλληφθεί και παλαιότερα, μετά από την επίσης μυστηριώδη κλοπή γιγαντιαίου χρυσού νομίσματος, βάρους 100 κιλών, στο Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!