Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απόρρητη έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ «σφάζει» την Τουρκία – Τι αναφέρει για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη
[Ελεύθερος Τύπος]: Απόρρητη έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ «σφάζει» την Τουρκία – Τι αναφέρει για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη

[Ελεύθερος Τύπος]: Απόρρητη έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ «σφάζει» την Τουρκία – Τι αναφέρει για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται εμπιστευτική έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, το οποίο αναφέρει πως η Τουρκία παραβλέπει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, έχει δυσλειτουργική Δικαιοσύνη και ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ

Η «εμπιστευτική έκθεση για την κατάσταση του Ασύλου και των απελάσεων» στην Τουρκία, καταγράφει ότι «το τουρκικό Σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου, αλλά στην πράξη αυτά τα δικαιώματα έχουν σε μεγάλο βαθμό εξουδετερωθεί».

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση διαπιστώνεται ότι τα τουρκικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι «σχεδόν πλήρως ευθυγραμμισμένα».

Αιτία για δικαστική δίωξη στην Τουρκία μπορεί να αποτελέσει, αναφέρεται στην έκθεση, ακόμη και δημόσια κριτική στην συμπεριφορά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στις κουρδικές περιοχές στην Νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Επιπλέον, παρακολουθούνται πολλοί επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ενώ η Δικαιοσύνη είναι «σε μεγάλο βαθμό δυσλειτουργική» και εν μέρει επηρεαζόμενη πολιτικά.

Σε ό,τι αφορά πάντως την κατάσταση των προσφύγων, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι Τούρκοι υπάλληλοι είναι υπερβολικά επιβαρυμένοι.

Οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες επιτρέπεται να εργαστούν στην Τουρκία, στην πράξη ωστόσο η διαδικασία είναι τόσο περίπλοκη ώστε οι περισσότεροι εργάζονται παράνομα, διευκρινίζεται.

Στο έγγραφο περιλαμβάνονται και αναφορές ανθρωπιστικών οργανώσεων για κακή συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας προς τους πρόσφυγες και για εξαναγκασμό σε υπογραφή του εγγράφου εκούσιας αποχώρησης, αλλά επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για συστηματική πρακτική και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αξιολογεί την προσφυγική πολιτική της Τουρκίας θετικά σε σύγκριση με την διεθνή κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!