Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το απόλυτο Viral: Ο Ρεχάγκελ τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο στο τρέιλερ της ταινίας «Βασιλιάς Οττο»
[Ελεύθερος Τύπος]: Το απόλυτο Viral: Ο Ρεχάγκελ τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο στο τρέιλερ της ταινίας «Βασιλιάς Οττο»

[Ελεύθερος Τύπος]: Το απόλυτο Viral: Ο Ρεχάγκελ τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο στο τρέιλερ της ταινίας «Βασιλιάς Οττο»

Με 4 στα 5 αστεράκια φιλοδώρησε ο «Guardian» το ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Οττο», που αναφέρεται στον Οττο Ρεχάγκελ και την πορεία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου προς την κατάκτηση του Euro 2004.

«Ο νικητής παίρνει τη θέση του στο βιβλίο της ιστορίας του ποδοσφαίρου», γράφει ο τίτλος του άρθρου, το οποίο ανοίγει με τη φράση: «Λίγα ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ ξεκινούν με στίχο του Ομήρου, αλλά αυτό το προφίλ του Οττο Ρεχάγκελ είναι πιο στοχαστικό από τα περισσότερα που κυκλοφορούν». Από το πρώτο πλάνο της ταινίας, ο Ρεχάγκελ παρουσιάζεται ως «σοφός του ποδοσφαίρου», που συνδύασε τη δική του τευτονική παράδοση πειθαρχίας με την πιο συναισθηματική σχέση που οι Ελληνες διατηρούμε με το συγκεκριμένο άθλημα.

Οπως και σε άλλα παρόμοια ντοκιμαντέρ, δεν λείπουν οι καλύτερες στιγμές εκείνης της πορείας, όπως η επικράτηση της Εθνικής απέναντι στη Γαλλία, την Τσεχία και στον τελικό απέναντι την Πορτογαλία, ενώ νωρίτερα είχε καταφέρει να προκριθεί από δύσκολο όμιλο. Ο αρθρογράφος ξεχωρίζει από εκείνους που μιλάνε στο φιλμ τον Οττο Ρεχάγκελ φυσικά, τον βοηθό του Γιάννη Τοπαλίδη, αλλά και τον πρόεδρο, τότε, της Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση, «οι πανηγυρισμοί του οποίου όταν ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του τελικού είναι από τις πιο ευφορικές στιγμές που έχω δει στην οθόνη».

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις ψηφιακές πλατφόρμες στις 5 Ιουλίου και είναι προγραμματισμένο για τις αίθουσες εντός του μήνα που διανύουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!