Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απολίθωμα Μαστόδοντα ανακαλύφθηκε σε χρυσωρυχείο στην Κολομβία
[Ελεύθερος Τύπος]: Απολίθωμα Μαστόδοντα ανακαλύφθηκε σε χρυσωρυχείο στην Κολομβία

[Ελεύθερος Τύπος]: Απολίθωμα Μαστόδοντα ανακαλύφθηκε σε χρυσωρυχείο στην Κολομβία

Μερικό απολίθωμα μαστόδοντα, προϊστορικού είδους συγγενικού με τον σημερινό ελέφαντα, ανακαλύφθηκε σε ορυχείο χρυσού στην Κολομβία.

Η ανακάλυψη κρίθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική από τους ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να προαναγγέλλει την ακόμα μεγαλύτερη ανακάλυψη «θησαυρού» από παρόμοια ευρήματα.

Την περασμένη Τρίτη, χρυσωρύχοι οι οποίοι εργάζονταν σε τούνελ έξω από την πόλη Quinchia στην επαρχία της Risaralda συνειδητοποίησαν ότι τα περίεργα ευρήματα με τα οποία είχαν έρθει αντιμέτωποι επρόκειτο για οστά.

Πρόκειται για την πρώτη ανακάλυψη τέτοιου είδους που γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή, αν και, σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Carlos Lopez οστά μαστόδοντα έχουν βρεθεί ξανά τόσο στην ενδοχώρα, όσο και στα παράλια της Κολομβίας από την μεριά του Ατλαντικού.

«Αυτά τα ζώα είναι αξιοπρόσεκτα λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Ένα γιγαντιαίο οστό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο», σχολίασε ο Lopez.

«Πραγματικά μας βάζει σε μια μηχανή του χρόνου…το να σκεφτόμαστε πώς ήταν αυτά τα ζώα και πώς ζούσαν, ή πώς ζούσαν οι άνθρωποι δίπλα τους».

Οι ειδικοί αυτή την στιγμή προχωρούν στην μελέτη των απολιθωμάτων και συνεχίζουν με την αφαίρεση όσων παραμένουν ακόμα μέσα στο ορυχείο, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας χαυλιόδοντας μήκους ενός μέτρου και 10 εκατοστών.

«Μας έστειλαν κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες προωθήσαμε σε ειδικούς ανθρωπολόγους στην περιοχή οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα οστά ανήκαν στην λεγόμενη μεγαπανίδα, η οποία εξέλιπε περίπου 2 εκατομμύρια με 10 χιλιάδες χρόνια πριν», ανέφερε ο Julio Gomez, διευθυντής της τοπικής περιβαλλοντικής Αρχής της Risaralda.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!