Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η απολιγνιτοποίηση φέρνει επενδύσεις – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο μετάβασης
[Ελεύθερος Τύπος]: Η απολιγνιτοποίηση φέρνει επενδύσεις – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο μετάβασης

[Ελεύθερος Τύπος]: Η απολιγνιτοποίηση φέρνει επενδύσεις – Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο μετάβασης

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Επενδύσεις, πρωτίστως στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, φέρνει το σταδιακό πέρασμα της Ελλάδας στη μεταλιγνιτική εποχή, με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να… στρώνει το έδαφος, προωθώντας εξειδικευμένη νομοθετική πρωτοβουλία.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση: «Η πράσινη μετάβαση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πατρίδα μας να δημιουργήσει οικονομία αειφορίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Για την ομαλή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την άμεση ενεργειακή απεξάρτηση της Ελλάδας από τα ορυκτά καύσιμα, εξασφαλίστηκαν ισχυρά αναπτυξιακά κίνητρα».
Οπως δήλωσε προσφάτως: «Με το νομοσχέδιο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία, που σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση, εισάγουμε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που αντιμετωπίζει τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της μετάβασης, εξαλείφοντας γραφειοκρατικά εμπόδια, ως προς την υλοποίηση σημαντικών έργων για την εθνική οικονομία».

Οι πρωτοβουλίες

Το νομοσχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στο πρώτο μέρος του περιλαμβάνονται διατάξεις σε σχέση με την ανασυγκρότηση των οικονομιών στις περιοχές μετάβασης (Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη), μέσα από την αύξηση των επενδύσεων σε τομείς όπως: η «καθαρή» ενέργεια, η βιομηχανία και το εμπόριο, η «έξυπνη» αγροτική παραγωγή, ο βιώσιμος τουρισμός, η τεχνολογία και η εκπαίδευση.

Σύσταση φορέων

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του παραπάνω στόχου αποτελεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!