Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις – Γυρίζει σελίδα το Υπερταμείο
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις – Γυρίζει σελίδα το Υπερταμείο

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις – Γυρίζει σελίδα το Υπερταμείο

Αγγελος Αγγελίδης

Σε διαχειριστή αναπτυξιακών κεφαλαίων του Δημοσίου (public wealth fund) εξελίσσεται η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) -πιο γνωστή ως Υπερταμείο- βάσει του νέου τριετούς στρατηγικού σχεδίου της, το οποίο ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Το ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εργασιών ημερίδας του Υπερταμείου, ο διευθύνων σύμβουλός της Γρηγόρης Δημητριάδης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας και η διευκόλυνση της προσέλκυσης επενδύσεων.

Αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά από διαδικασίες, δράσεις και παρεμβάσεις που προχώρησαν με πολύ θετικά αποτελέσματα (ΕΥΔΑΠ, Διώρυγα Κορίνθου, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών και Εγνατία Οδός), ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι με την Αττική Οδό Α.Ε. θα καταρριφθούν και άλλα ρεκόρ και υπογράμμισε τον ενεργό ρόλο του Υπερταμείου στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των δημόσιων επιχειρήσεων.

Εκσυγχρονισμός

«Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί (για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων επιχειρήσεων), απομένουν πολλά πράγματα να γίνουν. Οι δημόσιες επιχειρήσεις του σήμερα και της προηγούμενης δεκαετίας είναι άλλοι κόσμοι. Για παράδειγμα, υπήρξαν στιγμές, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, που η ίδια η επάρκεια της χώρας σε ενέργεια ή πρώτες ύλες απειλήθηκε σοβαρά. Σήμερα όμως βλέπουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις να μπορούν ν’ αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες», σημείωσε και ανέφερε ενδεικτικά ότι η ΔΕΗ μπόρεσε να «σηκώσει» την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα κατά τον παρατεταμένο καύσωνα του καλοκαιριού και τα ΕΛΤΑ κάνουν άλμα προς το μέλλον με τα ρομποτικά συστήματα διαλογής στο Κρυονέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!