Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Πώς παίρνουν Golden Visa στην Ελλάδα με σπίτια των 50.000 ευρώ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Πώς παίρνουν Golden Visa στην Ελλάδα με σπίτια των 50.000 ευρώ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Πώς παίρνουν Golden Visa στην Ελλάδα με σπίτια των 50.000 ευρώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Golden Visa με πενήντα χιλιάδες ευρώ; Αυτό καταγγέλλει στον «Ε.Τ.» δικηγόρος που είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του πωλητή ενός ακινήτου σε αγοραστή από την Κίνα, προκειμένου αυτός να αποκτήσει σε… τιμή ευκαιρίας το πολυπόθητο έγγραφο, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα απεριόριστης μετάβασης και πενταετούς παραμονής σε ευρωπαϊκές χώρες (εντός Σένγκεν).

Με βάση τη νομοθεσία της χώρας μας, το ελληνικό κράτος παραχωρεί τη Χρυσή Visa σε αλλοδαπούς, μη Ευρωπαίους πολίτες, όταν αυτοί πραγματοποιούν αγοραπωλησίες αξίας 250.000 ευρώ. Ποσό που είναι χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτούν αγοραπωλησίες 400.000 ευρώ ή ακόμη και 500.000 ευρώ, προκειμένου να χορηγήσουν το χρυσό εισιτήριο για τις χώρες της Ε.Ε.

Η χώρα μας, ωστόσο, επέλεξε στρατηγικά να δώσει τη δυνατότητα απόκτησης της Χρυσής Visa με χαμηλότερο τίμημα, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να ξεκολλήσει από τη λάσπη ο χώρος της αγοράς ακινήτων που βρισκόταν στα… αζήτητα για πολλά χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες πως κάποιοι αγοραστές έχουν βρει τρόπους να παρακάμπτουν ακόμη και αυτό το χαμηλό τίμημα, καταβάλλοντας πολλές φορές ακόμη και… το 1/5 του ποσού που απαιτεί ο νόμος.

Το κόλπο

«Δεν είναι μία πρακτική που είναι καθημερινή, ούτε γνωρίζω σε ποιο εύρος έχει χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, ήμουν μάρτυρας μίας τέτοιας αγοραπωλησίας» δηλώνει στον «Ε.Τ.» δικηγόρος που έχει γνώση των διαδικασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!