Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: «Εδώλιο» για τον λογιστή της Μεγάλης Στοάς
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: «Εδώλιο» για τον λογιστή της Μεγάλης Στοάς

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: «Εδώλιο» για τον λογιστή της Μεγάλης Στοάς

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

«Εδώλιο» δείχνει η εισαγγελέας Ελένη Παπαδοπούλου στον λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την υπεξαίρεση ποσού 350.000 ευρώ από τα ταμεία της, ενώ αντιθέτως ζητά να μην ασκηθεί κατηγορία εις βάρος της γραμματέως του πρώην Μεγάλου Διδασκάλου, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα.

Με την ίδια πρόταση (υπ’ αριθμ. 1509/2021) ζητά να διατηρηθεί εις βάρος του λογιστή ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται ότι η «τρύπα» στα ταμεία της Στοάς αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ, ποσό όμως που, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, δεν μπορεί να «χρεωθεί» στον λογιστή και για τον λόγο αυτό συνεχίζεται η έρευνα ως προς την εύρεση των προσώπων που ενδέχεται να έχουν βάλει «χέρι» στο ταμείο. Ο λογιστής είχε προσληφθεί στις 5 Μαΐου 2003 ως υπεύθυνος λογιστηρίου του Τεκτονικού Ιδρύματος, ανάμεσα δε στα καθήκοντά του περιλαμβανόταν η καταχώριση στα λογιστικά βιβλία του ιδρύματος εγγράφων που αφορούσαν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ιδρύματος, τα ταμειακά διαθέσιμα του ιδρύματος, δωρεές από τρίτους προς το ίδρυμα και από το ίδρυμα προς τρίτους, εισφορές των μελών του σωματείου «Τεκτονική Αδελφότητα» και των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδρύματος.

Το σκεπτικό

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο κατηγορούμενος ενεργούσε κατά παρέκκλιση του κανονιστικού πλαισίου και, φυσικά, υπό την ανοχή-έγκριση των αρμοδίων για τη διοίκηση και τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων του ιδρύματος, και ως ταμίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!