Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Οι διάλογοι της σπείρας που προκάλεσε ζημία 5 εκατ. Ευρώ στον ΕΟΠΥΥ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Οι διάλογοι της σπείρας που προκάλεσε ζημία 5 εκατ. Ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκλειστικό: Οι διάλογοι της σπείρας που προκάλεσε ζημία 5 εκατ. Ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

«Και επειδή συνεργάζεσαι ακόμα και επειδή είσαι άνθρωπος ακόμα δικός μας, ξέρεις ότι συνταγογραφήσεις έχουνε γίνει για εμάς, να το ξέρεις ότι οι ίδιες συνταγογραφήσεις έχουνε γίνει και από άλλους γιατρούς. Δηλαδή δεν είσαι η μοναδική συνταγογράφος για τις συνταγογραφήσεις αυτές τις οποίες έχω πάρει εγώ είκοσι πελάτες από την ….., είκοσι από την ..… και πενήντα από την .……». Με αυτά τα λόγια αρχηγικό μέλος της σπείρας με τις «μαϊμού» συνταγοραφήσεις «προειδοποιεί» γιατρό που υπέγραφε τις πλαστές βεβαιώσεις και έχει κληθεί από τις Αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης που είχε καταφέρει να προκαλέσει ζημιά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ. Εξασφάλιζαν ΑΜΚΑ για τα παραποιημένα έγγραφα ακόμα και από μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Οι συνολικά 13 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και 2 γιατροί, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.

Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;
Αρχηγικό μέλος: Τι;
Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;
Αρχηγικόμέλος: Βέβαια, όταν ήρθε ο άλλος, το παιδί από τον Βόλο, και πήρα πενήντα άτομα μαζεμένα.

Σε μια άλλη περίπτωση, μέλος της οργάνωσης δίνει οδηγίες σε έναν άνδρα πώς να διαχειριστεί ενδεχόμενο τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ. «Ωραία, άκουσέ με λίγο και να το θυμάσαι και εσύ, αν πάρουν τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ, ΕΟΔΥ, δεν ξέρω από πού στο διάολο μπορεί να πάρουν τηλέφωνο και το σηκώσεις εσύ το σταθερό και σε ρωτήσουνε, ναι είμαστε από το κράτος, από κάποια υπηρεσία του κράτους (…) Αν έχετε οξυγόνο και τέτοια, γιατί έχουμε γράψει και σε σένα και στη μάνα (…) Εσύ θα πεις εκείνη την ώρα «ναι, ναι, ναι, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα, πάρτε με αργότερα. Και κλείσε το τηλέφωνο και με παίρνεις τηλέφωνο επιτόπου».

Χαρακτηριστικοί είναι διάλογοι που αποκαλύπτουν τα διαφορετικά ποσά που έπαιρναν οι συνολικά 54 γιατροί που εμπλέκονται στις παράνομες κομπίνες του κυκλώματος και οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις «μαϊμού» συνταγογραφήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!