Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: Ο Τραμπ διέθετε τραπεζικό λογαριασμό και εταιρείες στην Κίνα
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: Ο Τραμπ διέθετε τραπεζικό λογαριασμό και εταιρείες στην Κίνα

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: Ο Τραμπ διέθετε τραπεζικό λογαριασμό και εταιρείες στην Κίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει λογαριασμό σε τράπεζα της Κίνας, ενώ για πολλά χρόνια προσπαθούσε να κάνει επιχειρηματικό «άνοιγμα» στη χώρα.

Ο εν λόγω λογαριασμός ελέγχεται από την Διεθνή Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Μονάδων του Τραμπ και χρησιμοποιήθηκε κατά τα έτη 2013 με 2015 για να πληρωθούν τοπικοί φόροι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός εγκαινιάστηκε προκειμένου να «εξερευνηθούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες στην Κίνα, στον τομέα των τουριστικών».

Είναι γνωστό ότι ο Τραμπ, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του, έχει «πολεμήσει» ανοιχτά την Κίνα, την οποία θεωρεί νο.1 οικονομικό αντίπαλο των ΗΠΑ, επιθυμώντας μάλιστα να διακόψει τις οικονομικές σχέσεις και συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος έχει δηλώσει πρόθυμος να προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις σε όλες τις αμερικανικές εταιρείες που θα μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Έχει απειλήσει, επιπλέον, τις εταιρείες που συνεχίζουν να αναθέτουν εξωτερικές δουλειές στην Κίνα, με παύση του συμβολαίου που αυτές τυχόν έχουν με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε επίσης υποσχεθεί την δημιουργία 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μέσα σε διάστημα των 10 μηνών, προκειμένου οι ΗΠΑ να πάψουν μια και καλή να «εξαρτώνται από την Κίνα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, ωστόσο, ο ίδιος ο Τραμπ όχι μόνο διατηρεί λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, αλλά έχει επενδύσει τουλάχιστον 192.000 δολάρια σε πέντε διαφορετικές εταιρείες, με στόχο την διερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών στην Κίνα.

Από το 2010 έως και το 2018, οι εταιρείες αυτές είχαν έξοδα ύψους 97.400 δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!