Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη Ε.Τ.: Ποιοι και πώς θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ – Τι προβλέπει η απόφαση
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη Ε.Τ.: Ποιοι και πώς θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ – Τι προβλέπει η απόφαση

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη Ε.Τ.: Ποιοι και πώς θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ – Τι προβλέπει η απόφαση

Κώστας Κατίκος

Επίδομα 400 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες από 7 κλάδους θα καταβάλει το υπουργείο Εργασίας προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Το επίδομα θα δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Το συνολικό διαθέσιμο ποσό δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 35 με 40 εκατ. ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα κινηθούν μεταξύ των 80.000 και 100.000 αυτοαπασχολουμένων.

Αιτήσεις

Η απόφαση και η έναρξη υποβολής των αιτήσεων αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Η χορήγηση του έκτακτου αυτού επιδόματος ψηφίστηκε τον Νοέμβριο με το Νόμο 4756/2020 (άρθρο 66) και επρόκειτο να δοθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Το νέο χρονοδιάγραμμα είναι για τέλος Ιανουαρίου του 2021. Το ποσό θα εκταμιευτεί από τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού ανεργίας στον οποίο κατατίθεται μηνιαία εισφορά 10 ευρώ τόσο από τους αυτοαπασχολούμενους όσο και από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές σε όλους όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ως αυτοαπασχολούμενοι με την προϋπόθεση να είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ και όπως αναφέρει το άρθρο 66 του νόμου να έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Κύρια στόχευση είναι να πάρουν το 400άρι οι νέοι επιστήμονες- αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν κλείσει την πρώτη 5ετία, καθώς πλήττονται σημαντικά λόγω της καραντίνας, αλλά και όσοι έχουν πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!