Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου – Οδηγίες για τη δήλωση στο gov.gr
[Ελεύθερος Τύπος]: Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου – Οδηγίες για τη δήλωση στο gov.gr

[Ελεύθερος Τύπος]: Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου – Οδηγίες για τη δήλωση στο gov.gr

Απογραφή 2021 – Παράταση: Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή τους έδωσε η Ελληνιστική Στατιστική Αρχή. Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε το στάδιο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή, εντούτοις υπάρχουν απρόβλεπτα εμπόδια που καθυστερούν τη διαδικασία.

Το σίγουρο είναι πως οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει λάβει ακόμα τον μοναδικό κωδικό απογραφής και θέλει να αυτοαπογραφεί μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να επικοινωνήσει με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., κάτι που ήδη κάνουν αρκετοί πολίτες, τηλεφωνώντας στην υπηρεσία και ζητώντας επί τόπου τον κλειδάριθμο. Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχουν και οι… αρνητές της απογραφής, οι οποίοι είτε αγνοούν τον κωδικό είτε δεν δέχονται καν να ανοίξουν την πόρτα στους απογραφείς για να παραλάβουν το φάκελο.

Σε πολύ δύσκολα απογραφικά τμήματα μάλιστα υπάρχουν ακόμα και παραιτήσεις απογραφέων, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές και τις δυσκολίες είτε περίμεναν κάτι διαφορετικό σε εργασιακό/οικονομικό επίπεδο, όπως στην Πάτρα, όπου φέρεται να παραιτήθηκαν εκατοντάδες απογραφείς! Αμεσα, βέβαια, προχωράνε η αντικατάστασή τους και η συνέχιση της διαδικασίας, αφού τελικός σκοπός είναι ο κλειδάριθμος να φτάσει παντού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!