Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Οι δολοφονίες των δύο λαμπρών γόνων της ισχυρής οικογένειας Κένεντι πλήγωσαν την Αμερική της δεκαετίας του 1960, που βρισκόταν σε οικονομική και γεωπολιτική άνοδο, αλλά και σε μεγάλο εσωτερικό διχασμό. Δεκαετίες μετά, τα ερωτήματα και οι θεωρίες συνωμοσίας, που έθρεψαν μια ολόκληρη εποχή, επανέρχονται με την πιθανή αποφυλάκιση του δολοφόνου του Ρόμπερτ Κένεντι. Το αρμόδιο συμβούλιο της Καλιφόρνια έδωσε το «πράσινο φως» για να αφεθεί ελεύθερος ο Σιρχάν Σιρχάν, στα 77 του χρόνια. Η πιθανή αποφυλάκιση του ανθρώπου που δολοφόνησε τον μικρότερο αδελφό του προέδρου διχάζει την ίδια την οικογένεια Κένεντι, αλλά και πολλούς Αμερικανούς.

Δυσαρέσκεια

Ο Σιρχάν Μπισάρα Σιρχάν καταδικάστηκε το 1969 σε θάνατο για τη δολοφονία του γερουσιαστή έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, ύστερα από την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια. Η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη για τη μετατροπή της ποινής του Σιρχάν, ενώ τα περισσότερα από τα 9 εν ζωή παιδιά του Ρόμπερτ Κένεντι δηλώνουν εξοργισμένα από την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης να μην απορρίψει το αίτημα του βαρυποινίτη, όπως είχε συμβεί τις 15 προηγούμενες φορές. Επίσης, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους γιατί δύο από τα αδέλφια τους τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισης του Σιρχάν.

Η υπόθεση του κατάδικου Σιρχάν έχει, ωστόσο, συγκεντρώσει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως λόγω των πολλών αναπάντητων ερωτημάτων που τη συνοδεύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!