Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η απόφαση της Γαλλίας για τα Rafale αφορά και την Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Η απόφαση της Γαλλίας για τα Rafale αφορά και την Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Η απόφαση της Γαλλίας για τα Rafale αφορά και την Ελλάδα

Την ανάπτυξη µιας ειδικής έκδοσης του Rafale που θα πραγµατοποιεί καταστολή αεράµυνας ζήτησε ο Γάλλος υφυπουργός Αµυνας Jean-Christophe Lagarde.

Οπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα µαχητικά Rafale δεν έχουν κάποιο ειδικευµένο όπλο για την εξουδετέρωση της εχθρικής αεράµυνας. Αν και σήµερα το Rafale (µε τα στοιχεία stealth που διαθέτει στη σχεδίασή του, το πλήρες σύστηµα ηλεκτρονικού πολέµου, τα Η/Ο συστήµατα βάσει των οποίων είναι σε θέση να συγκεντρώνει πληροφορίες του ηλεκτροµαγνητικού πεδίου µάχης και την ικανότητά του να πετά χαµηλά) µπορεί να αποφεύγει τις εχθρικές αεράµυνες και να τις προσβάλλει χρησιµοποιώντας τον πύραυλο AASM, δεν διαθέτει εκείνο το όπλο που θα µπορεί να προσβάλλει από απόσταση τα εχθρικά αντιαεροπορικά συστήµατα.

Ετσι ο Γάλλος υφυπουργός ζήτησε να προχωρήσει η ανάπτυξη µιας έκδοσης του Rafale η οποία θα µπορεί να φέρει το νέο βλήµα που αναπτύσσει η MBDA από κοινού µε τη Leonardo, του SPEAR-EW (έκδοσης του βλήµατος Spear-3 που θα εξοπλίσει τα βρετανικά F-35B) και το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την καταστροφή αντιαεροπορικών συστηµάτων.

Οπως είπε ο Lagarde το νέο Rafale θα πρέπει να έχει ανάλογες αν όχι ανώτερες επιδόσεις από αυτές του Typhoon ECR που αναπτύσσεται το διάστηµα αυτό για τη RAF όπως και αυτής του αµερικανικού F/A-18G Growler.

Η ανάπτυξη µιας ανάλογης έκδοσης για το Rafale-ECR δεν θα αφορά µόνο τον πύραυλο αντι-ραντάρ SPEAR-EW, αλλά και τη φιλοξενία ηλεκτρονικών συστηµάτων για την ηλεκτρονική καταστολή της αεράµυνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!