Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απίστευτο: Μαϊμούδες στην Ινδονησία κλέβουν αντικείμενα αξίας από τους τουρίστες ζητώντας μπανάνες για…λύτρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Απίστευτο: Μαϊμούδες στην Ινδονησία κλέβουν αντικείμενα αξίας από τους τουρίστες ζητώντας μπανάνες για…λύτρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Απίστευτο: Μαϊμούδες στην Ινδονησία κλέβουν αντικείμενα αξίας από τους τουρίστες ζητώντας μπανάνες για…λύτρα

Ο τουρισμός στο Μπαλί πλήττεται από την εγκληματικότητα, με τους τουρίστες να χάνουν πολύτιμα αντικείμενα από τα χέρια μιας απίστευτης συμμορίας.

Ο μακάκος, είδος πιθήκου που ενδημεί στην Ινδονησία, θεωρείται ως ένα από τα πιο έξυπνα είδη πρωτεύοντων θηλαστικών, μετά τον άνθρωπο.

Δείγμα της ευφυίας του αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να ξεχωρίσει ποια αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος έχουν αξία, και να του τα αποσπάσει, ζητώντας μάλιστα…λύτρα για την επιστροφή τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες στον ναό Uluwatu στο Μπαλί έχουν πέσει πολλές φορές θύματα της…εγκληματικής δραστηριότητας των μακάκων, οι οποίοι τους αρπάζουν με δεξιοτεχνία πορτοφόλια, κάμερες, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα από τα χέρια, τα οποία πολλές φορές επιστρέφονται, αφού οι άνθρωποι καλοπιάσουν τις μαϊμούδες με μπανάνες και άλλους μεζέδες που οι μακάκοι προτιμούν.

Το προσωπικό φύλαξης του ναού έχει παρακαλέσει τους τουρίστες να κρατούν όλα τα αντικείμενα αξίας καλά κλεισμένα σε τσάντες περασμένες στην πλάτη τους ή στον λαιμό τους, αλλά η ανθρώπινη υπεροψία συνεχίζει να αφήνει περιθώριο στους μακάκους, ώστε να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.

Το γεγονός ότι οι μακάκοι έχουν επίγνωση της αξίας και της σημασίας του εκάστοτε αντικειμένου επιβεβαιώνεται από τις καταγραφές των κλοπών που έχουν γίνει από τις κάμερες του χώρου.

Το οπτικό υλικό έδειξε ότι οι μακάκοι όχι μόνο προτιμούν τα περισσότερο πολύτιμα αντικείμενα, αλλά διαπραγματεύονται την ανταλλαγή τους με τροφή για περισσότερο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!