Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αντιεμβολιαστικό κίνημα. Μια ιστορία θρησκοληψίας και οικονομικής απάτης…
[Ελεύθερος Τύπος]: Αντιεμβολιαστικό κίνημα. Μια ιστορία θρησκοληψίας και οικονομικής απάτης…

[Ελεύθερος Τύπος]: Αντιεμβολιαστικό κίνημα. Μια ιστορία θρησκοληψίας και οικονομικής απάτης…

Ο κορωνοϊός δεν δοκιμάζει μόνο τις αντοχές των συστημάτων υγείας, αλλά και τα όρια της ανθρώπινης αφέλειας, που θρέφει το λεγόμενο “αντιεμβολιαστικό κίνημα”.

Οι απανταχού συνωμοσιολόγοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει και ότι η πανδημία ήταν μια ιδέα για να δημιουργηθούν εμβόλια μέσα από τα οποία θα μπορεί να ελεγχθεί ο πληθυσμός του πλανήτη! Όσο αφελή όμως κι αν ακούγονται όλα αυτά, τόσο επικίνδυνα αποδεικνύονται. Τέτοιοι ισχυρισμοί έφεραν ξανά στην επιφάνεια το «αντιεμβολιαστικό κίνημα». Εκείνους δηλαδή που θεωρούν ότι τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν μόνο κακό ή ότι δεν είναι χρήσιμα για τον οργανισμό μας.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και πολύ παλιά

Οι εμβολιασμοί θεωρούνται και είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων, με μια μακρά ιστορία που ανάγεται πίσω στo 1714, με τη δημοσίευση των πρώτων επιστημονικά τεκμηριωμένων μελετών των Εμμανουήλ Τιμόνη και Ιάκωβου Πυλαρινού για την εφαρμογή του εμβολιασμού έναντι της ευλογιάς, με την τότε ονομασία «ευλογιασμός». Ακολούθησε το περισσότερο γνωστό επιστημονικό πείραμα του Edward Jenner το 1798 που καθιέρωσε τη μέθοδο του εμβολιασμού ως μέτρο προφύλαξης από την ευλογιά.

Απόλυτα τεκμηριωμένα τα οφέλη των εμβολιασμών

Όπως παρατηρεί η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικήςτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτηςκα. Χ. Περδικογιάννη, «…η εμπειρία της επιστημονικής κοινότητας είναι μεγάλη όσον αφορά την τεκμηρίωση για τα οφέλη του εμβολιασμού στη Δημόσια Υγεία, που συνοψίζονται στην αποτελεσματική πρόληψη με στόχο την εξάλειψη νοσημάτων, στη μείωση των δυνητικά σοβαρών επιπλοκών από τη φυσική νόσηση και στην εξασφάλιση της «ανοσίας αγέλης» και προστασίας των ευάλωτων ατόμων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν».

Δυστυχώς, όμως, η ιστορία της αμφισβήτησης των εμβολίων βαίνει παράλληλα με την ιστορία της καθιέρωσής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!