Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η αντιδιαβητική Μετμορφίνη, «αντιστέκεται» και στον κορωνοϊό.
[Ελεύθερος Τύπος]: Η αντιδιαβητική Μετμορφίνη, «αντιστέκεται» και στον κορωνοϊό.

[Ελεύθερος Τύπος]: Η αντιδιαβητική Μετμορφίνη, «αντιστέκεται» και στον κορωνοϊό.

Η μετμορφίνη φάνηκε να μειώνει έως τρεις φορές τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 και το μυστικό ίσως είναι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητές της

Ισχυρό όπλο ενάντια στη λοίμωξη COVID-19 αποδεικνύεται η μετμορφίνη, το ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Όπως κατέδειξαν κλινικές έρευνες, η μετμορφίνη μειώνει έως και τρεις φορές τον κίνδυνο θανάτου για τους διαβητικούς ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα μελέτησαν συγκριτικά την επίδραση των δύο επικρατέστερων θεραπειών για τον διαβήτη τύπου 2, δηλαδή την ινσουλίνη και τη μετφορμίνη, διαπιστώνοντας τη σημαντική υπεροχή της δεύτερης. Υπενθυμίζεται πως ο κίνδυνος θανάτου από COVID-19 αυξάνεται κατακόρυφα για τους διαβητικούς ασθενείς.

Κορωνοϊός και συν-νοσηρότητες δεν «πτοούν» τη μετμορφίνη

Μια σημαντική, επιπλέον, ανακάλυψη, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Frontiers in Endocrinology, ήταν πως άλλοι παράγοντες όπως το φύλο και η ηλικία ή παθήσεις όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση ή η χρόνια νεφρική νόσος δεν επηρέασαν την αποτελεσματικότητα του αντιδιαβητικού φαρμάκου.

Βάση της μελέτης αποτέλεσαν τα δεδομένα 604 θετικών στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 διαβητικών ασθενών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Λιγότεροι οι θάνατοι μεταξύ των διαβητικών που έπαιρναν μετμορφίνη

Η μελέτη για την επίδραση των αντιδιαβητικών θεραπειών στην πιθανή μείωση της θνησιμότητας έδειξε:

  • μηδενικές επιπτώσεις σε ασθενείς που ακολουθούσαν θεραπεία με ινσουλίνη
  • Αντίθετα, στους διαβητικούς ασθενείς που ακολουθούσαν θεραπεία με μετμορφίνη, ο κίνδυνος θνησιμότητας από την COVID-19 ήταν μειωμένος κατά 12%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!