Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανυπομονησία για την εποχή Μπάιντεν και το τέλος του Τραμπισμού
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανυπομονησία για την εποχή Μπάιντεν και το τέλος του Τραμπισμού

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανυπομονησία για την εποχή Μπάιντεν και το τέλος του Τραμπισμού

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Τη λήθη στο φαινόμενο Τραμπ, που κυριάρχησε για τέσσερα χρόνια με τα χαρακτηριστικά του λαϊκισμού και της διχαστικής ρητορικής, επιχειρούν οι ΗΠΑ τόσο θεσμικά όσο και πολιτικά.

Η προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να κλείσει το σκοτεινό κεφάλαιο της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας που έχει το όνομα του απερχόμενου προέδρου αποκρυσταλλώνεται στη φράση κορυφαίου Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή. «Υστερα από τέσσερα χρόνια, δεν αντέχω άλλο!», είπε όταν ερωτήθηκε αν θα καλούσε τον Ντόναλντ Τραμπ σε εκπομπή του. Η φράση του διάσημου άνκορμαν απηχεί ένα γενικό συναίσθημα «τραμπικού κορεσμού» που έχει καταλάβει τη δημόσια ζωή στις ΗΠΑ.

«Καιρός να τελειώνουμε και να προχωρήσουμε», απάντησε, επίσης, εξέχον στέλεχος της Wall Street που κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει σε δίκη τον απερχόμενο πρόεδρο για τα γεγονότα του Καπιτωλίου.

Σκοτεινό κεφάλαιο

Δεν είναι όμως εύκολο να σβήσει ένα «σκοτεινό», όπως χαρακτηρίζεται από τον Τύπο, κεφάλαιο της αμερικανικής Ιστορίας και, κυρίως, δεν είναι εύκολο να διαλυθεί η πολιτική κληρονομιά που το ακολουθεί. Ο τραμπισμός θα συνεχίσει να στοιχειώνει τους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, αλλά και τη «βαθιά» Αμερική. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί διαχωρισμοί και διαιρέσεις, που επανήλθαν στο προσκήνιο αυτά τα τέσσερα χρόνια, αναβιώνοντας τα πιο ζοφερά χαρακτηριστικά του έθνους, είναι ό,τι αφήνει ο Τραμπ στη χώρα ως παρακαταθήκη και θα αποτελέσουν ένα σοβαρό εμπόδιο για τον νέο πρόεδρο, που ορκίζεται την Τετάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!